Flere gravide vælger at få taget mavebilleder

Gravid fotografering er steget i popularitet, og mange vælger nu at forevige maven, og den helt specielle stemning omkring de sidste måneder, hos en professionel. Graviditets fotograf, Christina Søs Savage, som har udviklet et koncept der netop handler om at tage smukke og naturlige mavebilleder…

– Hvorfor skal man få taget gravidbilleder?

Det er jo en fantastisk speciel tid fyldt med en masse smukke følelser, og det giver en helt unik udstråling. Vi kan tabe os og tage på, ændre hår og kæbe nyt tøj. Men tiden som gravid er så ‘endelig’. Flere mødre med både et, to og tre bærn ringer til mig fordi de nu er gravide for allersidste gang, og fortræd at de ikke fik taget billeder de sidste gange. Så skal det bare være!

-Hem får taget mavebilleder?

Det er virkelig ALLE. Jeg har fotograferet kommende mødre i starten af 20erne, og en enkelt dejlig kvinde som var over 40. Det er piger i alle former og typer, og mit fornemmeste job er at få dem til at føle sig godt tilpas, og vise netop deres krop og facon fra sin mest fantastiske side. Mange har mødt lidt nervøst op, fordi de aldrig før har fået taget professionelle billeder, og måske selv synes at de vejer nogle kilo for meget. Heldigvis er de altid gået herfra med et dejlig glimt i øjet, og nogle naturlige billeder som de kan glæde sig over i mange år.

-Hvornår får man taget gravid- og nyfødt billeder

Jeg anbefaler, hvis det er muligt, at man kommer mellem uge 30-38. Det kommer lidt an på den individuelle krop, og hvilket udtryk man selv gerne vil have. Når det så er sagt, har jeg taget super dejlige billeder af flere piger i uge 40 og 41 – de havde fortrudt i sidste øjeblik, at de ikke havde fået det gjort. En af dem fødte dagen efter!

-Kan man vælge mellem udendørs og studio

Absolut. Faktisk foreslår jeg ofte at vi gør begge dele. I mit studie i Sorø hænger alle mine flotte kjoler. Her er hyggeligt og afslappet, og mulighed for nogle lækre billeder med rene linjer og helt enkle farver. Bagefter går vi udenfor og giver den gas i lige præcis det der er på tilbud fra naturens side den dag. Selve fotoshootet er jo gratis, så hvorfor ikke prøve det hele? 🙂

-Skal man selv tage kjole med til gravid (her fortæller du jo om dine fine kjoler, som man låner)

Jeg har investeret i en hel garderobe af kjoler som er specielt designet til gravid fotografering. De sidder utroligt behageligt, og ser fantastiske ud på billeder. Der er noget til enhver størrelse og form. Man er selvfølgelig super velkommen til at tage noget med selv. Nogen vælger også at få taget billeder i undertøj i mit studie som en del af deres fotoshoot. Men de billeder deler jeg selvfølgelig ikke.

-Kan jeg tage nogen med til mit fotoshoot?

Selvfølgelig. Rigtig mange kommende mødre tager den kommende far med, eller deres børn. Det giver nogle skønne muligheder, for at vise den lille ny, hvordan netop deres familie så ud, da de lå inde i maven. Sin egen or, veninde eller søster er også meget velkommen.  

-Hvad koster det at få taget gravid billeder?

Hos mig er selve fotograferingen gratis, og det gælder også lån af mine kjoler. Jeg ved at der er mange som ikke har et stort budget til gravidfotografering, men jeg synes at alle skal have muligheden. Man kan derefter købe blot et enkelt eller flere digitale billeder bagefter. Priserne kan ses her.

Adresse

Storgade 30
4180 Sorø, Denmark