Graviditets billeder: Gravid fotografering Sjælland

Find den rigtige graviditetsfotograf

gravid fotografering er et af mine helt store specialer; både udenfor og i mit studie. Det er min erfaring at alle får mest ud af fotograferingen hvis model og fotograf er godt forberedte. I denne guide finder du derfor en masse praktisk information samt gode råd og tips. Så lav en hyggelig kop te eller et lækkert koldt glas saftevand, smæk fødderne op, og læs…

Hvis du har nogle spørgsmål som ikke er besvaret her, er du meget velkommen til at skrive eller ringe til mig.

Mine fotoshoots er både hyggelige og afslappede, og jeg skal nok styre slagets gang. Du skal slet ikke bekymre dig om, at du måske ikke er nogen supermodel der er vant til at få taget billeder. Det er de færreste!

Hvis du har en idé om et helt bestemt billede som du specielt gerne vil have taget, må du meget gerne sende det til mig inden. Så kan jeg rådgive om hvordan vi bl.a. kan skabe netop det.

Det praktiske omkring dit gravid fotoshoot

Typisk mødes vi på dagen til dit fotoshoot, i mit studie som ligger Storgade 30 i Sorø. Hvis du gerne vil fotograferes i mine kjoler, prøver og vælger du dem her. Det tager typisk omkring 20 minutter. Det er en god ide at have kigget mit kjolegalleri igennem inden, så du har en ide om hvilke designs, du bedst kan lide.

Hvis du skal ha’ taget billeder inden for i studiet, gør vi det så nu. Ellers kører vi ud på den lokation, som vi sammen har valgt til dine billeder. Hvis du har et bestemt ønske til sceneriet (skov, strand, gamle bygninger osv.), må du gerne skrive det inden, så jeg kan tjekke at der er fri adgang.

Vi fotograferer typisk i 40-90 minutter, alt afhængig af hvor mange kjoler du har valgt, og hvor meget vi skal gå fra det ene ’spot’ til det andet. Her guider jeg dig igennem hele fotoshootet; fra hvordan du skal stå, til hvor du skal kigge hen, hvad du skal gøre med hænderne og meget mere. Du skal slet ikke bekymre dig om andet end at nyde oplevelsen.

Hvis det regner, finder vi en ny tid. Men det er sjældent så dårligt vejr, at jeg ikke kan fotografere.

Kort efter dit fotoshoot, modtager du et link til et online galleri hvorfra du i ro og mag, kan vælge de digitale billeder du gerne vil ha/købe. På dette tidspunkt er billederne ikke redigeret eller finpudset, da der typisk er over 100. Det er KUN de billeder som du vælger og gerne vil købe, som jeg redigerer færdige. Det er herudover ikke muligt at få eller købe uredigerede billeder – kun de ’færdige’ billeder som er det produkt jeg kan stå 100% inde for, og som jeg ved du bliver glad for.

Hvornår skal maven fotograferes?

Selvom det altid er individuelt, er det typisk bedst at få taget gravidbilleder mellem uge 28-36. Her er maven smuk og rund, men den er ikke sunket endnu, og du har endnu ikke fået alt for meget vand i kroppen og er blevet så tung at du er besværet i holdning og bevægelser. Når det så er sagt, så har jeg fotograferet gravide så sent som i uge 42, så tab ikke modet hvis du allerede er 36 uger gravid eller mere. Det er først for alvor for sent, når fødslen går i gang!

Kjoler til gravid fotografering

Det vi har på, kan have stor betydning for det endelige utryk i vores billeder.

Den gravide krop er smuk og unik, og derfor er det også vigtigt at accentuere de fantastiske former.

Jeg har indkøbt en hel garderobe af kjoler som er specielt designet og syet til gravid fotografering. Jeg kan næsten garantere at der er en størrelse og farve som passer til dig ☺. Det koster ikke ekstra at låne mit tøj til mine fotoshoots.

Hvis du gerne vil låne nogle af mine kjoler til dit fotoshoot, prøver og vælger du typisk i studiet hvor vi mødes, med mindre vi har aftalt andet. Det er hyggeligt, varmt og lækkert, og du kan se dem alle sammen. Jeg skal nok sætte tid af til den del også. Jeg er selvfølgelig altid behjælpelig med gode råd, og guider dig igennem hvordan de forskellige designs skal sidde.

 Mit fotostudie

Mit studie ligger Storgade 30, Sorø. Det er inde i en hyggelig gård som er helt privat og uforstyrret. Her prøver vi kjoler og tager studie billeder med lækkert lys og forskellige enkle baggrunde.

Studiet er 25 hyggelige m2. Der er dejlig varmt, med tæpper på gulvet, farverige kjoler omkring på væggene og lejetøj til de helt små. Den ene ende er stylet som et ’hjem’ og i den anden er der forskellige ’studie backdrops’ til de helt enkle billeder med, for eksempel, sort og hvid baggrund.

Du finder indgangen lige overfor Sorø Museum, igennem den sorte port hvor der står Brikzen på siden. Gå ind igennem gården, ind i receptionen, og ring på klokken ved døren ud til den næste gårdhave. Der er toilet i receptionen.

Information omkring parkering ved studiet finde du på sidste side.

Hvor lang tid tager et fotoshoot?

Hvor lang tid hvert fotoshoot tager, kommer lidt an på hvilke billeder vi skal tage, og om vi fotograferer udenfor eller inde i studiet. Selvom jeg altid sætter god tid af til mine gravid fotoshoots, er det super vigtigt at du kommer til tiden; jeg ELSKER nemlig netop disse fotoshoots, og vil gerne have al den tid sammen med dig som muligt.

Undertøj & Sko til gravid fotografering

Hvis du skal fotograferes i en af mine gravidkjoler, er farven på dit undertøj ofte ikke så vigtigt.

Hvis du vælger en kjole uden ærmer, er en BH uden stropper ideelt. Ellers vil jeg bede dig om at gemme stropperne, nede i kjolen. Derfor er det rigtig vigtigt at du har en BH på som giver støtte nok, hvis du har brug for det, selvom tropperne er taget af eller foldet ned.

Hvis du gerne vil have taget billeder i undertøj eller med et fint stykke stof rundt om kroppen, så tager du bare dit lækreste sæt med!

Nogle af mine kjoler er i gennemsigtigt blondestof; lyse og mørke. Det er pænest at have ’nude’ /hudfarvet undertøj på under netop disse kjoler. Ellers kan du tage hvidt/lyst undertøj på under de lyse kjoler (lyseblå og creme farvede), og mørkt under de mørke (lilla og sorte). Hvis du er i tvivl, så tage endelig flere forskellige sæt med.

Mange a kjolerne er riiiigtig lange, og derunder kan dine fødder/sko ikke ses. De fleste har her kondisko eller flip floppere på ☺ MEN til andre kan et par flotte stiletter være super flotter. Så hvis du orker at stige op i sådan et par, og har lyst til at vise lidt ben, så tag dem endelig med.

Redigering og efterbehandling af dine gravidbilleder

Alle mine billeder bliver smukt og lækkert redigeret i min personlige stil som du kan se en masse eksempler på online.

Har du fået en bums eller udslæt dagen inden, eller har du et grimt ar som driller? Lad helt være med at gå i panik. For lige præcis de ting kan altid fjernes i efterbehandlingen af dine billeder.

Uønskede buler fra undertøj, dobbelthager, arme som du måske selv synes er blevet lidt brede i graviditeten, rynker og lignende er alt sammen også noget som jeg tilbyder at rette rigtig pænt til som standard.

Hvis du ønsker mere kompleks redigering af nogle af billederne – så som at fjerne store objekter i baggrunden, ændre farve på tøj og baggrund osv. laves det på bestilling og efter aftale. Jeg vurderer hvor meget tid det vil kræve, og giver dig en pris inden jeg går i gang.

Styling: Hår og make-up til dit gravid fotoshoot

I samarbejde med en af Danmarks lækreste stylister, certificeret stylecoach Maria Schøn, tilbyder jeg luksus hår og make-up styling inden dit fotoshoot. Der foregår i mit studie, og er super hyggeligt. Prisen for hår og make-up styling er 1300,- som skal betales når du booker. Det inkluderer et sæt flotte kunstige vipper, som virkelig giver et fedt udtryk på billeder.

Hvis du gerne vil bestille styling, skal du gøre det når du booker dit fotoshoot. Så sørger jeg for at der er sat god tid af til det hele. Du skal bare møde op med rent hår og ren hud, helt uden make-up. Sammen med stylisten bliver I enige om den bedste make-up og det lækreste hår til netop din stil og personlighed. Jeg er også med på råd i forhold til hvad der passer bedst til de billeder vi skal tage.

Står du selv for stylingen, kan du med fordel lægge en lidt kraftigere make-up end du normalt ville gøre. Overvej om du eventuelt kunne krølle eller sætte håret. Forestil dig at du skal til bryllup! Det betaler sig virkelig at gøre lidt ekstra ud af det.

Skal Far eller Søskende med på gravidbillederne?

Jeg tager rigtig mange gravidbilleder hvor den kommende far, søskende og andre nære familiemedlemmer er med. Det er super skønt at dele denne helt specielle tid.

Hvis det er planen, så giver det pote at tænke over hvad de andre personer skal have på til billederne. Kjoler, bluser og skjorter i gode solide farver (stærke eller afdæmpede) tager sig generelt bedre ud på billeder end tøj med komplicerede mønstre; tern, blomster og striber. Det er også en fordel at vælge noget tøj som ikke krøller eller ’fnugger’ alt for nemt (redigering af tøj udover enkelte pletter og lignende laves kun på bestilling).

De der mobiltelefoner

Jeg beder generelt om at det kun er mig der tager billeder til dit fotoshoot – hvad enten det er i studiet eller udenfor. Det er specielt tilfældet hvis du har nogle af mine kjoler på, som jo er en del af den pakke som jeg tilbyder som professionel fotograf. Hvis I gerne vil tage et par ’behind the scenes’ billeder undervejs, så spørger I bare.

Gæster til dit fotoshoot

Nogen vil rigtig gerne have deres mor, veninde, kæreste, søster osv. med til deres fotoshoot bare for hyggens skyld. ALLE er velkomne i mit studie eller på den udvalgte lokation. Det vigtigste er, at de mennesker du tager med, deltager i at skabe en god stemning.

Børn er altid velkomne hos mig. Jeg har selv 2 dejlige drenge, og er vandt til det postyr, figenstænger, snottede næser og mere som følger med.

Godt med søvn, mad og drikke

Det er altid godt at møde op veludhvilet, mæt og i godt humør. Så gør dit bedste for at få en god nattesøvn inden, spis en god morgenmad, og tage evt. en snack og noget at drikke med.

Hvornår får jeg mine gravidbilleder?

Typisk modtager du et link til et privat, online billedgalleri inden for et par dage, men max en uge efter fotograferingen. Herfra kan du vælge de digitale billeder du gerne vil have og evt. tilkøbe. På det tidspunkt har billederne fået en let redigering, men er endnu langt fra færdige.

Galleriet ligger åbent i 7 dage, hvorefter det bliver lukket – så du har en hel uge til at summe over hvilke billeder er dine favoritter. Hvis du har brug for min vurdering af dem, siger du bare til.

De billeder du vælger, bliver grundigt og smukt redigeret, og leveret via email i høj digital kvalitet og opløsning. Hvis du gerne vil have nogle af dem i sort hvid, skal du bare sige til.

Jeg kan også hjælpe med at lave smukke fremkaldeldelser. Se min hjemmeside for priser: http://savagefoto.dk/priser-fotograf-sjaelland/

Må jeg få eller købe nogle af de uredigerede billeder?

Jeg sælger kun færdige, redigerede og finpudsede billeder. Det er essensen af mit produkt, og den kvalitet som hele min fotovirksomhed bygger på. Så desværre ikke, selvom jeg godt kan forstå, at nogle gerne vil have hele galleriet som minde.

Parkering

Der er gratis parkering flere steder i byen. Du kan holde gratis i 30 minutter på storgade lige ud for mit studie, og 3 timer ved Holberg Arkaden hvorfra du kan gå direkte igennem til mit studie på den anden side. Hvis du blot skal vælge kjoler i studiet, kan du med fordel holde lige udenfor, på Storgade. Vi skal nemlig ikke bruge mere end 30 minutter til den del.

Jeg kan også hjælpe med at lave smukke fremkaldeldelser som du modtaget med posten. Se min hjemmeside for priser: http://savagefoto.dk/priser-fotograf-sjaelland/

og når alt det så er sagt, vil jeg slutte af med igen at sige tusind tak fordi du netop har valgt mig som din fotograf. Jeg vil glæde mig rigtig meget til at se dig.

For at du får de bedste graviditetsbilleder bør du grundigt undersøge markedet inden du vælger en.

Så sæt dig ned og tag en tænker og find ud af hvad der er vigtigt for dig. Jeg har lavet en liste over nogle af de overvejelser som du bør gøre dig inden du booker et graviditets shoot.

  • Betyder fotografens køn noget? Du skal skifte foran fotografen og måske posere iført undertøj eller slet intet, derfor er det en god idé at finde ud af om du foretrækker en kvinde frem for en mand. Og om det er rart at den der tager billedet har prøvet hvordan det er at være gravid på egen krop.
  • Hvilken type billede vil du have? Skal det udelukkende være studiebilleder eller vil du gerne have mulighed for også at få taget nogle billeder udendørs? Fotografer har forskellige specialer og for nogen er det ikke muligt at lave både studie og udendørsbilleder ved den samme shoot som det er hos mig.
  • Kig fotografernes online gallerier grundigt igennem og se om der er en type billeder der tiltaler dig mere end andre. Det æstetiske udtryk skabt af fotografer er meget individuelt så det er altid en god idé at se om det man ønsker er noget fotografen har erfaring med. jeg modtager gerne inspiration og idéer fra mine kunder så hvis der er noget specielt ud ønsker så bare sig det til mig ved bookingen og hvis du har foto eksempler på det du leder efter så send dem endelig til mig så jeg kan skabe det du leder efter.
  • Geografi – betyder det noget hvor fotografen befinder sig? Jeg er f.eks. placeret centralt til gravid fotografering på Sjælland, ved motorvejen, og med Intercity tog hver halve time.
  • Har du noget specielt at tage på eller er det svært at finde flatterende tøj? Jeg har investeret i flere forskellige typer graviditetskjoler som er designede til at se lækre ud på billeder. Og du får frit valg mellem dem alle. Jeg har også en kimono som gør sig godt på studiebillederne. Dette punkt er supervigtigt at forholde sig til da blok farverne i mine kjoler skaber en ro i billederne som sætte fokus udelukkende på dig og maven.
  • Betyder det noget om fotografen har erfaring med graviditetsbilleder? Hvis det ikke er noget du har tænkt over, så er det en god idé lige at gøre det. Graviditetsbilleder er ikke almindelige billeder, de kræver at man ved hvilke vinkler der fungerer bedst, samt hvordan tøj, lys og posering interagerer. Derfor skal du gøre dig selv den tjeneste at overveje om du helst vil have en erfaren graviditetsfotograf. Dette er især vigtigt da det er en flygtig periode det drejer sig om, så vær sikker på at du har valgt den rigtige fotograf når du booker.

Hvis du vil vide mere om gravid fotografering på Sjælland så tøv endelig ikke med at kontakte mig

Og vil du gerne browse mit galleri igennem eller se priser og anmeldelser så se min hjemmeside www.mavebillede.dk

Specialer

Læs mere her

fotograf gravid, gravid billeder, gravid billeder udendørs, gravid fotograf, gravid fotografering, gravid fotografering Sjælland, gravid kjole til fotografering, gravidfotografering, graviditets billeder, graviditets fotograf, graviditetsbilleder, graviditetsfotografering, kjole til gravid fotografering

Adresse

Storgade 30
4180 Sorø, Denmark